Followers


Siapa yang tak suka tips kan. Tips kecantikan, tips susu banyak, tips rambut cantik, tips murah rezeki.. Tapi hari ni saya nak kongsikan Tips Membeli Set Penyusuan yang Terbaik untuk Anda. Bukan apa, set penyusuan Euphoria ada beberapa jenis. Ia mengikut keperluan dan keadaan ibu dan bayi (dan juga poket anda). Jadi, sebelum anda pening dalam membuat pilihan, mari saya bantu anda dengan memberi sedikit tips.


1. Set B : Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, B complex, Vitamin C, dan Alfalfa

Tips membeli
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan dan bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu namun si ibu perlu banyak minum air masak.
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundis dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit alahan (cirit-birit) dengan alfalfa.
  • Set ini hanya sesuai untuk mereka yang mahu memastikan nutrisi susuibu terjaga dengan baik.  


2. Set Eu Four Pack : Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, B complex, Vitamin C, dan Kalsium.

Tips membeli
  • Sesuai untuk ibu yang baru melahirkan (bayi berumur kurang 6 bulan).
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemerunduman susu ketika haid (PMS). Ia juga sesuai untuk ibu yang bekerja dan sering merasa keletihan melampau, mood yang cepat berubah dan mereka yang ada masalah tekanan.
  • Tidak kurang juga set ini sesuai untuk ibu yang sering sakit belakang dan masalah kerapuhan gigi.

  +


3. Set E : Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, B complex, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
Tips membeli : 4. Set 3M : Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, B complex, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.

Tips membeli
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set ini juga  sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat. 
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation - contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama-sama tips yang diberi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.
  • Saya juga syorkan ibu-ibu yang mempunyai bayi kembar mendapatkan set ini kerana ia sangat membantu anda sihat, mampu mengawal tekanan dan badan juga mampu menghasilkan susuibu dengan cepat provided anda kerap mengepam dan memenuhi 3 syarat penyusuan.

Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Suplemen sangat membantu menampung kekurangan zat dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.

Buat renungan bersama....

” Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan dapatkan tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian  dari saya sebagai Shaklee independent distributor anda.


Kredit: AnakkuWiraku


"Kecantikan bermula dari dalam"

*Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Untuk consultation, contact me : 
Farah Liyana ,emel faralyana@gmail.com 
atau 
SMS (012-4073114)

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan